ELECTRÓNICA GARZÓN SERVICIO TÉCNICO DE ANTENAS, VÍDEO PORTEROS, TELEVISIÓN, CCTV.
ELECTRÓNICA GARZÓN SERVICIO TÉCNICO DE ANTENAS, VÍDEO PORTEROS, TELEVISIÓN, CCTV.

NOTA DEL MINISTERIO DE ASUNTOS ECONÓMICOS Y TRANSFORMACIÓN DIGITAL CON REFERENCIA AL COVID-19

20200320_Instaladores-COVID-19 firmada ([...]
Documento Adobe Acrobat [308.7 KB]

14 de Febrero del 2024 finalizan las emisiones SD de TDT

En relació amb la finalització de les emissions de TDT en SD us recordem que, d’acord amb el Reial Decret 16/2023, a partir del proper 14 de febrer de 2024, tots els canals de TDT hauran d’emetre únicament en alta definició (HD). Així:

 

En conseqüència, els aparells receptors que només reben emissions en SD deixaran de rebre la TDT. En aquest sentit, s’estima que el 98% del parc existent de receptors ja té capacitat per rebre HD i que els que només reben SD corresponen fonamentalment a segons receptors en els habitatges, per bé que també poden sorgir problemes amb aparell HD antics (HD ready).

 

Es preveu que, més enllà d’haver d’adquirir nous receptors de TV, l’impacte no hauria d’anar més enllà d’una reordenació de canals a les guies dels televisors.

 

No obstant això, sí que cal tenir molt en compte la necessitat de renovar els receptors TDT-SAT que només funcionen en SD. Des de la seva aparició, a Catalunya s’han activat més de 5.000 receptors TDT-SAT, dels quals es calcula que entre un 40 o 50% poden estar limitats a SD i, per tant, caldrà canviar-los, instal·lar-los i activar-los, si es desitja continuar gaudint de la seva utilització.

 

En conseqüència, caldrà la col·laboració d’aquelles empreses instal·ladores que heu fet instal·lacions de TDT-SAT arreu del territori, a l’efecte de promoure i realitzar aquesta renovació de receptors en els casos que sigui necessari.

 

És voluntat d’aquesta Secretaria anar informant de les novetats que es vagin produint.